WHdNz76pJen8ZPksXvRV5KZoshE Να λείπει το ... βύσσινο!: Φιλέτα από μπούτι χοιρινό στο τηγάνι με λευκή σάλτσα μανιταριών

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Φιλέτα από μπούτι χοιρινό στο τηγάνι με λευκή σάλτσα μανιταριών


Μια αδυναμία στα μανιτάρια την έχουμε οικογενειακώς, τόσο οι κρεατοφάγοι της οικογένειας όσο και οι χορτοφάγοι. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατό τρόπο μαγειρέματος τους. Αυτήν την σάλτσα την χρησιμοποιώ όμως πολύ συχνά πάνω σε φιλέτα χοιρινά  και σε κοτόπουλο με ή χωρίς κρέμα γάλακτος, με γιαούρτι εναλλακτικά ή χωρίς ή σε παραλλαγή με προσθήκη πιπεριάς ή επιπλέον μπαχαρικών ή μυρωδικών. Λόγω του φιλεταρίσματος του κρέατος είναι μια πολύ γρήγορη συνταγή και ενδείκνυται για παρασκευή γεύματος της τελευταίας στιγμής.

Υλικά


μισό κιλό μπούτι χοιρινό κομμένα σε 4 λεπτά φιλέτα
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι νερό
αλάτι 
πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε/τηγανίζουμε τα φιλέτα του χοιρινού ανά δύο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά στην κάθε πλευρά.



Τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα και τα καλύπτουμε για να παραμείνουν ζεστά.
Στο λάδι στο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το νερό.


Μόλις πάρει βράση, βάζουμε μέσα στη σάλτσα τα κομμάτια του κρέατος και ψήνουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά.



Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...